Normál változat

ANCONAI SZERELMESEK – Visszatér a sikerdarab, elkezdődtek az olvasópróbák a színházban

Az Anconai szerelmesek, Valló Péter és Vajda Katalin virtuózan nosztalgikus komédiája egyszer már meghódította a nyíregyházi közönség szívét, hosszú időn át volt évadok visszatérő sikerdarabja. Ezúttal új felfogásban, Keszég László rendezésében találkozhatnak vele a nézők, új színészekkel gazdagítva a jól ismert történetet. Az olvasópróbák kedden kezdődtek el a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, a bemutató június 8-án lesz.


„Minden bizonnyal a közönségünk leginkább várt előadása lesz ez. Biztosan sokan emlékeznek vagy közel huszonnégy huszonöt évvel ezelőtt volt egy ábrán egy bemutató, ami utána 10 - 12 évig legalább műsorom volt és 16 de talán 170 előadást is megélt.”

Ezekkel a szavakkal indította el Kirják Róbert, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház direktora kedd délelőtt a legújabb nagyszínpadi előadás olvasópróbáját. A társulat izgalmas új produkcióval készül a nyár kezdetére, újraélesztve a közönség kedvencét, az Anconai szerelmesek című darabot. Valló Péter és Vajda Katalin virtuóz komédiája egykor már meghódította a nézők szívét, most pedig a Nyíregyházán jól ismert és kedvelt Keszég László rendezésében új felfogásban tér vissza a színpadra, hogy további színekkel gazdagítsa a jól ismert történetet.

„Nagyon örülök, hogy újra Nyíregyházán vagyok. Szeretem a társulatot, jó barátságok és munkamorál jellemzi őket, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz. A Rózsakertben fogjuk játszani a darabot, ami nagyon ismert a nyíregyházi közönség körében. Úgy tudom, hogy az Anconai szerelmesek volt a legnagyobb sikerű darab, amit a városban valaha bemutattak 24 évvel ezelőtt. Úgyhogy fel kell majd nőnünk ehhez én úgy gondolom hogy nagyon jó példányt készítettünk el. Nem lesz az előadásban olasz szöveg, minden magyarul hangzik majd el. A magyar dalszövegek illeszkednek a darabhoz, az olasz slágerek pedig önállóak, nincs bennük kapcsolat az Anconai szerelmesek történetével. -

Keszég László hozzátette, hogy az eredeti darabhoz nem szeretne hozzányúlni, szeretné meghagyni valódi formájában a darabot. Az előadásban színpadra lép a Nyíregyházán már jól ismert Mészáros Árpád Zsolt, a teátrum művészei közül pedig láthatjuk majd Gulácsi Tamást, Horváth Margitot, Kiss Eszter Júliát, Kosik Anitát, Horváth Viktort, Szabó Nikolettet, Jenei Juditot, Rák Zoltánt és Tóth Zolkát is a főbb szerepekben. A nosztalgikus, humorral, romantikával és izgalmas fordulatokkal teli komédiát június 8-tól láthatja a nyíregyházi közönség a Rózsakert Szabadtéri Színpadon.

 

Forrás: Nyíregyházi Televízió

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.